fbpx

La Conselleria deixa sense concert en Batxillerat a set centres concertats

Els centres presentaran al·legacions a la no renovació dels concerts.
Pablo RoviraMartes, 25 de abril de 2017
0

En total, la Conselleria retalla 31 unitats concertades de Batxillerat.

La Conselleria d’Educació ha iniciat el procés de reduir els concerts de Batxillerat per al pròxim curs escolar. Així, la setmana passada va comunicar la supressió de 31 unitats de Batxillerat en els centres concertats valencians, de les quals 20 seran en centres de la província de València, 10 en la d’Alacant i una a Castelló. L’impacte, encara que qualificat de “suau” per part de les patronals, tindrà repercussió en l’ocupació docent, significa que set centres perdran per complet el concert de Batxillerat. En aquesta primera supressió de concerts de post-obligatòria, la Conselleria s’ha centrat, en general, en centres d’Educació diferenciada i de mitjà i alt nivell socioeconòmic, sense tenir en compte la demanda social.

D’aquesta manera, aquesta primera tanda de no renovacions de concerts de Batxillerat deixa a set centres valencians sense cap unitat concertada en aquesta etapa, cinc d’ells d’Educació diferenciada.

La patronal Feceval ha advertit que la proposta de la Conselleria d’Educació de suspendre concerts educatius de Batxillerat “no respon a la demanda social” de les famílies. Segons el president de Feceval, José Manuel Boquet, la Generalitat ha aplicat estrictament el decret en l’adjudicació de les unitats, i “ha complit la llei”, ara bé considera que havia d’haver-se també tingut també en compte el criteri de la “demanda social”, que sí es contempla en l’ensenyament obligatori, i la llibertat de les famílies a triar el centre.

Segons Boquet, en els centres hi ha suficient demanda de les famílies per a mantenir el funcionament de les actuals unitats de Batxillerat, i lamenta la supressió de 31 unitats (23 d’elles en centres de les Escoles Catòliques i vuit en els dependents de Feceval).

Boquet ha informat així mateix que els centres afectats presentaran al·legacions en les quals argumentaran que tenen demanda suficient i demanaran que no se’ls discrimine respecte a altres centres.

Per la seua banda, el portaveu autonòmic de Ciutadans, Fernando Giner, ha acusat al conseller de Cultura, Vicent Marzà, de “basar-se en la seua ideologia” per a anul·lar 31 aules concertades de Batxillerat i ha al·legat que aquesta mesura “perjudica a alumnes i professors”.

Sobre la decisió de la Conselleria d’Educació d’anul·lar 31 aules concertades de Batxillerat i augmentar en cinc les de Formació Professional, Giner ha exposat que a Ciutadans els “sembla bé” augmentar les aules de FP, però la decisió d’eliminar concerts de batxillerat “perjudica als alumnes escolaritzats en primària i en ESO que no van a tenir continuïtat en el batxillerat perquè així ho ha decidit el conseller”. Giner ha destacat que la decisió “obligarà” a les famílies que trien Educació concertada a canviar de centre, “amb la inestabilitat que açò produeix en aqueixes edats”, ha afegit. El portaveu de Ciutadans ha puntualitzat que els professors “són els que més perden amb la retirada dels concerts, ja que en el millor dels casos perdran condicions laborals i retribucions, i en el pitjor, directament la seua ocupació”.

0