fbpx

Els concertats protesten contra la supressió d’aules

Massiva manifestació a València contra les retallades de Batxillerat.
Redacción-ValenciaMartes, 9 de mayo de 2017
0

Famílies, professors i defensors de l’Educació concertada van recórrer dissabte passat els carrers del centre de València en defensa de la “llibertat d’ensenyament” i el dret dels pares a triar l’educació dels seus fills, i en contra de l’eliminació d’unitats concertades en Batxillerat.

La manifestació va ser convocada per la Federació d’associacions catòliques de pares d’alumnes i el sindicat USO i la nova plataforma Llibertat d’Ensenyament 27.1. Encapçalada per una pancarta amb el lema Per la llibertat d’ensenyament, la marxa, en la qual van participar majoritàriament famílies amb xiquets, joves i representants de les escoles concertades, va transcórrer en un ambient festiu, amb música de tambors i bandes de música.

Les milers de persones que van participar en la manifestació, més de 30.000 segons els organitzadors, van corejar lemes com “al concert vaig donar que sí”, “sí a la Concertada” i “no al decretazo” i van lluir pancartes que, en la seua majoria, feien referència a la llibertat d’ensenyament i d’elecció de centre per part dels pares.

Els organitzadors consideren necessari defensar la llibertat d’Educació davant la “greu i urgent” situació de la Comunitat Valenciana, i per açò van convocar aquesta manifestació, a la qual van acudir persones des de diferents punts del territori valencià en autobusos. La plataforma Lliberteu d’Ensenyament 27.1, en la qual s’estan integrant els centres concertats afectats pel decret de concerts educatius en l’etapa de Batxillerat aprovat pel Consell, denuncia que aquesta norma tancarà un total de 31 unitats de Batxillerat.

7.000 famílies afectades
Açò afectarà, segons afirmen des de la plataforma, a 25 col·legis, 6.770 famílies, 8.125 alumnes i 124 professors, i consideren que “és el principi per a exterminar a la Concertada” a la Comunitat Valenciana.

Per açò, reclamen el manteniment d’aquells llocs escolars en centres privats concertats amb demanda social i sol·liciten que es procedisca a la concertació de la totalitat d’aules de primer de Batxillerat per a les quals s’ha sol·licitat concert a la Comunitat Valenciana.

La manifestació, va comptar amb el suport de diferents entitats, entre elles, la Taula per l’Educació en Llibertat, i també del PP i de Ciutadans.

Des de la Policia Local de València, van informar que quan el cap de la manifestació va arribar al carrer Xàtiva, prop d’on ha de finalitzar la marxa, la cua continuava encara en Porta de la Mar a València.

0