fbpx

Puig anuncia la contractació de 996 auxiliars de conversa per als públics

Aquest personal dorarà suport a l’ensenyament oral de l’anglès.
Redacción-ValenciaMiércoles, 17 de mayo de 2017
0

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la contractació per al pròxim curs de prop de mil professors auxiliars de conversa natius d’anglès, que donaran suport a l’ensenyament oral d’aquest idioma en tots els col·legis públics de la Conmunitat.

Puig va fer aquest anunci en la sessió de control dels Corts durant la resposta a la pregunta de control del PP, que anava referida a l’Educació concertada i la seua portaveu, Isabel Bonig, va col·locar en la tribuna una samarreta amb el lema Llibertat educativa, el mateix que van mostrar en cartells en els escons.
“Anem a ser la primera comunitat autònoma que comptarà amb una persona nativa per a potenciar l’anglès oral en cada escola pública”, ha asseverat Puig, qui ha afegit que, d’aquesta forma, tots els alumnes podran millorar la seua capacitat de parlar en anglès.

El president ha destacat que per a avançar en la igualtat d’oportunitats és “fonamental” que qualsevol alumne, amb independència dels seus recursos, puga aprendre anglès, i ha reivindicat que el Consell treballa pels xiquetes i les xiquetes, mentre que el PP ho fa “per l’espectacle”.

Aquests quasi 1.000 professors natius s’uniran als 40 que el Ministeri d’Educació enviarà a la Comunitat, l’única que donarà cobertura a la totalitat dels seus col·legis públics, i impartiran 16 hores setmanals, segons fonts de la Generalitat.

Els 996 auxiliars de conversació en anglés que assumirà la Generalitat per al pròxim curs 2017-18 realitzaran 16 hores setmanals de conversació en els centres públics d’Infantil i Primària del territori valencià.

D’aquesta manera, la Conselleria d’Educació ha confirmat l’anunci fet pel president de la Generalitat a Les Corts. Aquests docents natius de diferents països anglòfons s’incorporaran als centres públics d’Infantil i Primària del territori valencià.

Els candidats a auxiliars de conversa seran seleccionats de països anglòfons comunitaris i extracomunitaris: Regne Unit, Estats Units, Canadà, Irlanda, Austràlia i Nova Zelanda.

Aquesta mesura s’emmarca en les accions per a l’aplicació del Programa Educatiu Plurilingüe Dinàmic i la Generalitat aportarà aproximadament huit milions d’euros per a sufragar la despesa dels 996 auxiliars de conversa en anglés per als centres educatius.

Aquesta acció s’ha dut a terme per a ampliar l’oferta de 45 auxiliars de conversa amb els quals comptaran alguns centres educatius valencians gestionats pel Ministeri d’Educació el pròxim curs.

El conseller Vicent Marzà ha volgut destacar que “és una aposta més del Govern del Botànic, de la Conselleria d’Educació, per tal que els nostres alumnes de veritat dominen l’anglés de forma efectiva, cosa que fins ara no passava. Es tracta que els nostres xiquets i xiquetes tinguen totes les facilitats per a aprendre i parlar en anglés”. A més, els 996 auxiliars de conversa sufragats per la Generalitat s’incorporaran al gener de 2018 fins al mes de juny i realitzaran 16 hores setmanals de conversa als centres, quatre hores més que al programa del Ministeri. Aquesta setmana ha començat ja la selecció de 300 auxiliars del Regne Unit.

No en la Concertada
L’actual portaveu de la Mesa per l’Educació en Llibertat, Vicente Morro, ha preguntat a Ximo Puig i a Marzà “on estan els privilegis de la Concertada en els 1.000 auxiliars de conversa d’anglès que la Generalitat va a contractar? Per què discrimina als alumnes de la concertada que també se sosté amb fons públics?”
“Una vegada més veiem que la Generalitat no tracta per igual a tots els centres escolars sostinguts amb fons públics i torna a crear greuges comparatius entre la pública i la concertada” afegint “aquest és un pla autonòmic, així que no ens serveix que s’escuden en normatives nacionals o altres excuses”, ha assenyalat el portaveu. Morro ha instat a la Generalitat a rectificar i donar entrada als centres concertats en aquest programa “perquè no anem a tolerar que un pla pagat amb els diners de tots els valencians solament beneficie a una part de centres sostinguts amb fons públics” afegint “així demostrarà que no està en contra de l’escola concertada, com ha afirmat” el president de la Generalitat.

0