fbpx

El 87,5% dels xiquets han estat admesos en centres docents escollits com la primera opció

La baremació de cada sol·licitud l’ha realitzada un programa informàtic.
Redacción-ValenciaMartes, 13 de junio de 2017
0

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha publicat les llistes provisionals d’admesos al centres educatius sostinguts amb fons públics d’Infantil i Primària, després d’haver realitzat la baremació de totes les sol·licituds d’admissió que han realitzat les famílies als centres sostinguts amb fons públics, ha pogut comprovar com el 97,1% dels xiquets i xiquetes han estat admesos en centres que havien escollit les famílies en la sol·licitud presentada.

En concret, la xifra és d’un 87,5% d’admesos en primera opció, un 93,3% si sumem la primera i la segona, i fins al 97,1% si es compten totes les sol·licituds presentades.

Cal recordar que l’any passat els percentatges van ser similars. Només ha variat unes desenes quant a les famílies que van poder entrar en el col·legi de primer opció, ja que el curs passat va ser i 87,2%. El 93% en el cas de les famílies que van entrar en la primera o segona opció.

A les comarques d’Alacant, el percentatge d’admesos en la primera opció a Infantil de 3 anys ha estat del 88,8% i si es compta el global de la primera i la segona opció de centres preferits el percentatge ascendeix al 94,6%. A les comarques de Castelló, el resultat és del 89,5% i la suma de la primera i la segona opció ascendeix al 94,1%. En el cas de les comarques de València, en un 86,1%, les famílies tenen plaça en la primera opció de centre escollit i un 92,1% si sumem la primera i la segona opció.

Cal recordar que la baremació de cada sol·licitud l’ha realitzada de forma automàtica un programa informàtic per a garantir la transparència i l’eficàcia de la baremació final. A més, la puntuació per a realitzar la baremació ha atés criteris objectius per a garantir la igualtat d’oportunitats sense permetre que els centres atorgaren punts subjectius que no atenien cap criteri de rigor.

S’han realitzat 108.323 sol·licituds per ordre de preferència en Infantil de 3 anys. Per comarques, a les d’Alacant se n’han realitzat 36.216, a les de Castelló 16.075 i 56.032 a València.

0