fbpx

FSIE rebutja el perjuí dels concertats a les oposicions

FSIE CV mostra el seu “total desacord amb aquesta norma” i insta a la Conselleria al fet que s’apliquen els mateixos criteris de baremació en l’experiència docent tant pública com a privada. “A igual treball el mínim és tenir el mateix reconeixement”, han reclamat.
Redacción-ValenciaMartes, 20 de marzo de 2018
0

El sindicat FSIE, davant la pròxima convocatòria de les oposicions per part de la Conselleria, i després de la publicació en el BOE el Reial decret 84/2018, de 23 de febrer, pel qual es modifica el Reial decret 276/2007 que aprova el Reglament d’ingrés, accessos i adquisició de noves especialitats en els cossos docents, ha mostrat “el seu més rotund rebuig” a la nova baremació de l’experiència docent” i insta a la Conselleria al fet que s’apliquen els mateixos criteris en l’experiència docent tant pública com a privada.

Si anteriorment l’experiència docent donava la meitat (1,00 i 0,50 punts respectivament), amb la nova modificació estatal, el màxim de set punts possible de l’experiència docent prèvia, barema 0,70 per any en un centre públic i 0,15 en un col·legi privat o concertat. Es tracta, ha afegit FSIE, que “per al mateix nivell i etapa educativa, hem passat d’explicar la meitat a explicar quatre vegades i mitjà menys. La Conselleria “no ha de discriminar ni penalitzar l’experiència docent per raó de titularitat dels centres” assenyala FSIE. Així, un interí sí pot aconseguir el màxim de set punts treballant 10 anys, mentre que un docent amb els mateixos anys treballats en un centre privat o concertat solament pot aconseguir 1,5 punts. “El greuge s’incrementa perquè aquesta desproporció s’amplia en el temps, ja que ara el màxim d’anys d’experiència és de 10, enfront dels cinc de l’anterior norma”, ha assenyalat FSIE CV.

Per tant, FSIE CV mostra el seu “total desacord amb aquesta norma” i insta a la Conselleria al fet que s’apliquen els mateixos criteris de baremació en l’experiència docent tant pública com a privada. “A igual treball el mínim és tenir el mateix reconeixement”, han reclamat.

Pujada de sous
Per altra banda, FSIE ha sol·licitat a la Conselleria d’Educació que “no discrimine als professionals de centres concertats” de la Comunitat i garantisca el “mateix increment salarial que els funcionaris públics”. Concretament, demanden els mateixos increments per a complir amb els Acords d’Homologació amb els docents de la pública durant els anys 2018, 2019 i 2020 que s’establiria, almenys, en una forqueta d’un 1,75% i un 3,55% a l’any, han informat fonts del sindicat.

FSIE demana que els increments per a 2018 s’establisquen en els pressupostos o en la normativa que poguera aprovar-se a aquest efecte i que s’aconseguisca un acord per al període plurianual fins a l’any 2020 arreplegant aquests percentatges de pujada de la part fixa i la variable.

Han indicat que “cal aconseguir un acord perquè els increments salarials que es pacten amb els funcionaris públics per a 2018 i següents anys s’apliquen als docents de la concertada de manera simultània”.

El sindicat ha assenyalat que confia que s’accepte com més prompte millor aquesta petició “lògica i justa” i que per tant, “no siguen necessàries altres mesures”. Han detallat que el personal docent concertat ha de tindre un increment fix de l’any 2018 de l’1,75%, un 2,25% més el 0,25% variable si el creixement del PIB és igual o superior al 2,5% de l’any 2019, i un 2% de 2020 més 1% variable si el PIB és igual o superior al 2,5%.

0