fbpx

El pressupost d’Educació apuja un 6,9%, la segona conselleria que menys creix

En total, quasi 4.800 milions per a l’any que ve. 311 milions més que el pressupost d’enguany.
Redacción-ValenciaMiércoles, 4 de noviembre de 2020
0

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, va presentar el Pressupost 2021 la setmana passada.

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport incrementa la seua dotació en un 6,9% fins als 4.797 milions d’euros al Pressupost de la Generalitat Valenciana per a l’any 2021.

Un increment notable, d’acord amb la realitat que imposa la pandèmia i el fort augment pressupostari de la Generalitat, que confia a obtindre fons que convertisquen en realitat aquests números. Al mateix temps, l’augment inversor en Educació serà menor que l’increment pressuposat general que suposa més de l’11% respecte a l’any anterior.

Com a principal novetat per a l’any 2021, la Conselleria impulsarà la modernització de la Formació Professional, destinant 48,6 milions a promoure la formació personal qualificada amb una alta ocupabilitat i enfortir el teixit productiu valencià en l’actual context provocat per la COVID. Aquesta partida augmenta un 77,6%, és a dir el major augment de tots els programes pressupostaris de la conselleria.

D’altra banda, s’incrementen en 248 milions d’euros les mesures per a garantir la seguretat en els centres educatius en el context COVID, que es destinaran a personal docent i no docent, i despeses de funcionament dels centres sostinguts amb fons públics. Per a la reactivació dels sectors culturals, aquesta conselleria incrementa els fons, en 7,1 milions d’euros, per a ajudes, programació i consolidació de les indústries culturals i creatives.

77,6%

La partida que més apuja és la referida a la Formació Professional

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic de la Generalitat Valenciana, Vicent Soler, ha destacat que “el Pressupost de 2021 suposa un increment històric per a poder fer front als reptes que planteja la pandèmia, tant en els seus aspectes socioeconòmics i sanitaris com, òbviament, establir les bases de la recuperació econòmica”.

En números absoluts, la conselleria que més augmenta la seua dotació en valors absoluts és Sanitat (712,2 milions), seguida d’Igualtat i Polítiques Inclusives (307,5 milions) i Educació (311,2 milions). En percentatge relatiu, la Conselleria d’Educació és el segon Departament que menys creix en comparació amb l’any passat, només per davant de Transparència.

En el Capítol I del Pressupost 2021, despeses de personal, Educació concentra el 42,8% del total de la inversió pressupostària.

0
Comentarios