Els docents no estan obligats a administrar medicació a l'alumnat
Anul·lades per no tindre la competència les direccions generals.
El tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana TSJCV, ha donat la raó a ANPE i al sindicat d’infermeria SATSE en el recurs contenciós administratiu que van interposar contra la instrucció de la Conselleria d’Educació que els docents administren la medicació a l’alumnat.
ANPE, juntament amb el Sindicat d’Infermeria SATSE, va interposar un recurs contenciós administratiu contra la Resolució de 13 de juny de 2018, de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport i de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual es van publicar instruccions i orientacions d’atenció sanitària específica en centres educatius per a regular l’atenció sanitària a l’alumnat amb problemes de salut crònica en horari escolar, l’atenció a la urgència, així com l’administració de medicaments i l’existència de farmacioles en els centres escolars. La Instrucció de totes dues Conselleries es referia a l’atenció sanitària específica en centres educatius: atenció a alumnes/as amb problemes de salut crònics en horari escolar, atenció a la urgència, administració de medicaments i regulació de les farmacioles dels centres escolars. La Instrucció «obligava» a ls professors a responsabilitzar-se de parar atenció davant una urgència sanitària, mantindre una farmaciola, etètera.
"Seguim i continuarem reivindicant la figura de l'infermer escolar”
"El recurs contenia la petició de nul·litat, en primer lloc basada en la nul·litat de ple dret per haver sigut dictada per un òrgan manifestament incompetent i en segon lloc per vulnerar la normativa que regula l’administració de medicació, facultat que únicament és atribuïda en el nostre sistema sanitari al personal d’infermeria i de cap manera als docents i responsables de centres escolars.
La Sala ha notificat la sentència per la qual s’estima el recurs i s’anul·len aquestes instruccions, per la petició de falta de forma, això és, per dictar-se per òrgan manifestament incompetent i per mitjà d’un instrument legal no adequat, atés que amb les mateixes es regula matèria que transcendeix el purament intern o domèstic, tenint caràcter de norma legal, no estant legitimats per a això els directors generals.
El sindicat ANPE “celebra aquesta sentència i recorda que sempre ha defensat que siguen els professionals capacitats els que han de parar atenció sanitària en els centres educatius. Per això, seguim i continuarem reivindicant la figura de l’infermer escolar”. «El paper de la infermera escolar és fonamental en els col·legis i una figura que cada vegada està més implantada en altres comunitats autònomes i porta anys integrada en els centres escolars públics i privats dels Estats Units, el Regne Unit, França, etcètera».