fbpx

Illa: "El Govern aprovarà demà un acord de col·laboració amb l'OCDE per assolir l'excel·lència a l'educació"

El cap de l’Executiu ha fet aquest anunci durant la visita a l’escola Salvador Dalí de Figueres, amb motiu de l’inici del curs escolar 2024-25.
Redacción-comunidadesLunes, 9 de septiembre de 2024
0

El president i la consellera, durant la visita a l'escola. © Rubén Moreno

El president de la Generalitat, Salvador Illa, ha anunciat aquest matí que el Consell Executiu aprovarà demà, a proposta de la consellera d’Educació i Formació Professional, Esther Niubó, “un acord de col·laboració amb l’Organització per la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), que agrupa més de 30 països i que és qui gestiona les proves PISA”, amb l’objectiu d’assolir “l’excel·lència a l’educació a Catalunya”.

El cap de l’Executiu ha explicat que, per mitjà d’aquest acord, el Govern vol “comptar amb els millors experts, amb les millors pràctiques arreu d’aquests països en matèria educativa, per treballar-les conjuntament amb els alumnes, amb els docents, amb la comunitat educativa i veure com podem millorar l’educació a Catalunya”.

Salvador Illa ha fet aquest anunci durant la visita que ha fet a l’escola Salvador Dalí de Figueres, amb motiu de l’inici del nou curs 2024-25. El cap del Govern, acompanyat per la consellera Niubó, s’ha reunit amb l’equip directiu del centre i ha visitat aules de diversos cicles.

Durant la seva intervenció, el president Illa ha posat de relleu la tasca del personal docent i ha assegurat que el Govern “treballarà per millorar l’educació” i ho farà “comptant amb tothom, amb els alumnes, amb les famílies dels alumnes i també de forma especial amb els mestres i els docents de Catalunya”.

En aquest sentit, ha fet notar algunes de les novetats del curs que comença, com ara les relacionades amb l’ús del telèfon mòbil, que no es podrà fer servir ni en infantil ni primària i, en el cas de secundària, només per a usos lectius. També ha destacat la millora dels programes específics per reforçar les matemàtiques, la comprensió lectora o l’anglès i l’increment del nombre d’aules d’acollida.

Abans de l’escola, el cap de l’Executiu ha fet una visita institucional a l’Ajuntament de Figueres, on s’ha reunit amb l’alcalde, Jordi Masquef, i ha signat al llibre d’honor del consistori. A més de la consellera, han acompanyat el president la consellera Niubó i el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Xavier Guitart.

0
Comentarios