fbpx

FSIE demana igualar la càrrega lectiva de la Concertada

El sindicat defensa que es passe a les 23 hores per a Primària i 18 per a Secundària. El Conveni Nacional preveu que es puguen realitzar acords autonòmics.
Pablo RoviraMartes, 11 de mayo de 2021
0

FSIE calcula que es necessiten fina a un 10% més d'hoger en pagament delegat en Primària.

FSIE-Comunitat Valenciana ha sol·licitat a la Conselleria d’Educació equiparar la càrrega lectiva dels 17.000 professionals de la Concertada als docents de l’ensenyament públic al mateix temps que ha reclamat “igualtat” i “equitat” per a tots els docents del sistema educatiu sostingut amb fons públics.

FSIE s’ha pronunciat així en relació a l’aprovació de la reducció de la jornada lectiva del personal docent no universitari, fixant en 23 hores setmanals la del professorat en Infantil i Primària i en 18 la de la resta d’ensenyaments a partir del pròxim curs 2021-22. Un acord que “ha d’extrapolar-se a tots els centres sostinguts amb fons públics”.

En aquest context, ha defensat la necessitat d’homogeneïtzar la jornada lectiva ja que, “a mateix treball mateixes hores”, per la qual cosa ha defensat que es passe de les actuals 25 hores lectives setmanals fins a les 23 hores per a Primària i 18 per a Secundària, per a igualar-se als professors dels centres públics.

Pagament delegat

Així, el sindicat ha recordat que no sols hi ha jurisprudència i sentències del Tribunal Constitucional en les quals resol que la càrrega lectiva dels docents de centres sostinguts amb fons públics (públics i concertats) ha de ser anàloga, sinó que ja hi ha fórmules a seguir com la desenvolupada per la Conselleria de Balears.

D’aquesta manera, per a fer efectiva la reducció de la càrrega lectiva promesa als professionals de l’escola pública i que hauria de fer-se extensiva als concertats es necessitaria en l’ensenyament concertat fins a un 10% més d’hores en pagament delegat en Primària i entre un 28 i un 30% en Secundària. En la pràctica això significaria entre un i tres professors més en el primer cas i entre quatre i 12 professors més en el segon, depenent el nombre de línies de cada centre.

Ja hi ha fórmules a seguir com la desenvolupada per la Conselleria de Balears

Així, segons les dades que maneja FSIE, la Conselleria hauria d’assignar 18 hores més (l’equivalent al 80% de la jornada d’un professor) en centres d’Educació primària amb sis unitats i 50 hores més en el cas de tindre 18 unitats (el que suposaria 1.5 professors més). Si el centre tinguera 24 unitats s’haurien d’assignar fins a 64 hores més, és a dir, quasi tres professors per centre d’aquestes característiques.

En el cas de Secundària, si la càrrega lectiva baixa a 18 hores tal com s’ha acordat amb els centres d’ensenyament públic, es necessitarien quasi quatre professors en un centre d’una línia per a cobrir 63 hores; sis en el cas que tinga dos línies per a impartir 111 hores; nou docents més en el cas de tindre tres línies (es cobririen 161 hores) i quasi 12 professors en el cas de ser un centre amb quatre línies per a atendre 211 hores.

Així, ha recordat que el Conveni Nacional preveu que es puguen realitzar acords autonòmics sobre aquest tema perquè «les parts negociadores consideren un signe de qualitat la reducció progressiva de la càrrega lectiva».

0
Comentarios