fbpx

Cinc medalles al Campionat de Formació Professional

Èxit dels alumnes valencians al campionat d’FP SpainSkills 2017.
Redacción-ValenciaMartes, 14 de marzo de 2017
0

Els representants valencians han aconseguit cinc medalles al Campionat Nacional de Formació Professional SpainSkills 2017. Concretament, les condecoracions obtingudes han sigut: medalla d’or en Estètica; medalla de plata en Serveis de Restaurant i Bar; medalla de plata en Soldadura; medalla de bronze en Enginyeria de Disseny Mecànic CAD, i medalla de bronze en Fusteria.

Durant la setmana del 28 de febrer al 4 de març ha tingut lloc aquesta competició a Madrid, en la qual 24 jóvens valencians, d’una edat màxima de 25 anys, han competit en 22 modalitats i han demostrat les seues capacitats que han sigut avaluades per un jurat professional, compost per professors de centres educatius participants i representants de les empreses patrocinadores.

Cal destacar que l’alumna valenciana participant en el skill d’Estètica, Karen Rey Ibáñez, guanyadora de la medalla d’or i campiona nacional, representarà Espanya en el pròxim campionat mundial WorldSkills que se celebrarà a l’octubre a Abu Dhabi.

El procés de preparació de l’alumnat i la seua participació en la competició nacional ha sigut coordinat en tot moment per 22 experts i 22 tutors, tots ells professors de Formació Professional en actiu.

Les modalitats en què han competit els alumnes valencians són: Reparació de Carrosseria, Tecnologia de l’Automòbil, Pintura de l’Automòbil, Fusteria, Ebenisteria, CNC, Instal·lacions Elèctriques, Refrigeració, Llanterneria i Calefacció, Soldadura, Control Industrial, Enginyeria de Disseny Mecànic CAD, Mecatrònica, Disseny Web, Jardineria Paisatgística, Tecnologia de la Moda, Perruqueria, Estètica, Cuina, Serveis de Restaurant i Bar, Pastisseria i Cures Auxiliars d’Infermeria i Atenció Sociosanitària.

SpainSkills 2017
El campionat SpainSkills 2017 és una competició nacional que agrupa 26 especialitats professionals i posa a prova les destreses i capacitats dels candidats. Està promoguda i organitzada pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport amb la col·laboració activa de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.

Aquesta prova s’ha convertit en un valuós un instrument de difusió de la Formació Professional i un mitjà per a motivar estudiants, professorat i empreses, a més d’una plataforma d’intercanvi i fòrum de debat sobre la qualitat i la innovació en els diferents sectors productius. A més d’un incentiu per als alumnes que hi participen.

Jornades preparatòries
Abans de la celebració d’aquesta competició nacional, la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial va organitzar unes jornades d’entrenament-preparació per a tot l’equip Comunitat Valenciana Skills, que van tindre lloc a Altea, els dies 16 i 17 de febrer.

L’objectiu era crear ambient d’equip, a més de preparar i orientar els competidors per al campionat. Aquestes jornades han sigut molt valorades tant pels competidors i caps d’equip, així com pels professors que han acompanyat els participants en tot moment en el transcurs del campionat.

0