fbpx

Educació rep el 37% de totes les queixes presentades al Síndic

El conseller lamenta la “instrumentalització” de la figura del Síndic de Greuges.
RedacciónMartes, 18 de abril de 2017
0

El 37% de les queixes que va rebre el Síndic de Greuges en 2016 estan relacionades amb polítiques socials en matèria d’Educació. El Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, va lliurar la setmana passada al president dels Corts Valencianes, Enric Morera, l’Informe Anual de la institució corresponent a l’exercici 2016. El document constitueix un resum de l’activitat desenvolupada pel Síndic de Greuges durant aquest exercici.

Educació amb 5.259 queixes, relatives a l’Arranjament Escolar i supressió d’unitats en centres concertats, el programa Xarxa Llibres de préstec de llibres, la implantació de la jornada contínua, l’atenció a l’alumnat amb necessitats educatives especials i també les necessitats de l’alumnat amb sobredotació intel·lectual, l’existència de fibrociment d’instal·lacions escolars, l’atenció de les necessitats higiènic-sanitàries dels primers cursos d’Educació Infantil, els barracons.

Sobre aquest tema, el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha lamentat la “instrumentalització” que es fa en ocasions de figures com la del Síndic de Greuges per a intentar un “desgast polític”. “Està claríssim que hi ha una ofensiva dirigida políticament i amb interessos partidistes”, ha assenyalat el conseller d’Educació.

0