fbpx

València proposa reservar vacants a interins majors

Educació proposa adjudicar plaça per quatre anys als majors de 55 anys.
Pablo RoviraMartes, 20 de febrero de 2018
0

La Conselleria d’Educació ha proposat un pla d’estabilitat per al personal interí per als pròxims quatre anys en els quals ofereix una plaça estable en aquest cuatrieni per al professorat interí major de 55 anys i amb un mínim de 13 anys de serveis. Aquesta proposta es concreta a oferir (o reservar) a aquest professorat un volum de places equivalent al seu nombre (que denomina places d’estabilitat), que podrien triar ja voluntàriament en les pròximes adjudicacions per al curs 2018-19. Aquestes places, que segons els primers estudis es fixarien per al curs pròxim en 1.300 vacants, s’adjudicarien amb el compromís de permanència en elles durant els pròxims 4 cursos, és a dir, fins al 31 d’agost de 2022. I tindria la possibilitat d’ampliar-se a més docents (els que anaren complint els requisits d’edat i serveis en els pròxims cursos) i vacants (òbviament les que anaren necessàries), si, després de l’oportú estudi, és assumible el seu cost econòmic. La proposta concreta que “el professorat interí que reunisca els requisits assenyalats i opte voluntàriament a aquestes places tindrà garantit un nomenament anual com a funcionari interí docent per a cobrir vacants o substitucions entre l’1 de setembre de 2018 i el 31 d’agost de 2022, amb l’obligació de romandre en la mateixa plaça llevat que se suprimisca o siga ocupada per un funcionari de carrera”. “En cas de ser desplaçat algun funcionari interí al qual se li haja adjudicat alguna de les places d’estabilitat indicades, la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport es compromet a adjudicar-li una altra plaça en el procediment d’adjudicació per a l’inici de curs”, inclou l’esborrany.

El sindicat Stepv ha demanat que participen cada any, com fins ara, en les adjudicacions i que la Conselleria garantisca que tot aquest col·lectiu tinga plaça assegurada. D’aquesta manera “s’evitaria una reserva de places per a aquest col·lectiu que, segons la Conselleria, serien per a quatre anys en el mateix centre”. Aquest sindicat també ha demanat que aquest punt garantisca que els qui complisquen els requisits els pròxims anys s’afegisquen al pacte.

Sobre aquest darrer punt, la Conselleria, de la mà del secretari autonòmic, Miguel Soler, ha argumentat, segons Stepv, que les places que es reservarien no són de catàleg, sinó habilitades, per la qual cosa es pot garantir la repetició per a quatre anys (ja que no s’oferten ni per al concurs ni per a les oposicions) i que és la millor fórmula per poder articular aquesta garantia. A més, també ha afegit que la idea és ofertar les mateixes places per províncies que interins majors de 55 anys i 13 anys d’antiguitat hi ha en cada província.

Oposicions
El primer punt de l’acord assenyala que “per a concretar la distribució per cossos i especialitats de l’oferta pública d’ocupació dels anys 2019, 2020 i 2021 anunciada per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport es tindran en compte tant la plantilla total del sistema educatiu de la Comunitat Valenciana, per cossos i especialitats, com el nombre i percentatge d’interins dels diferents cossos i especialitats. Per a analitzar les dades d’aquest estudi es constituirà un grup de treball entre els sindicats signataris d’aquest acord i la Conselleria d’Educació”.

0